Ejerforeningen

Her under foreningen kan du læse om vores historie, om ejerforeningen, om vores vedtægter og vores husorden.

Historie

Bebyggelsen er placeret i et gammelt parkområde, anlagt af havearkitekt Erstad Jørgensen for bankdirektør Gluckstadt (1839-1910). Senere har parken tilhørt vekselerer Carl Bauder, Nordisk Film, og nogle af selskabets film er optaget her.

Arkitekterne Eva og Nils Koppel havde netop vundet 1. præmie i konkurrencen om en ny Langeliniepavillon, da de i starten af 1950’erne fik til opgave at tegne et nyt boligkompleks i en smuk gammel park i Søllerød. Knud Preisler blev tilknyttet projektet som havearkitekt.

Efterkrigsårene betegnes som dansk arkitektur og designs guldalder. Byggeriet tilpasser sig terrænet og beplantningen og regnes i dag for en af nyere tids arkitekturklassikere inden for modernismen.

Søllerød Park har bevaringsværdi i klasse 3. Udpegningen af bevaringsværdige bygninger er foretaget efter en nationalt udviklet metode, der hedder SAVE (Survey and Architectural Values in the Environment).

 

Om ejerforeningen

I 1977 blev bebyggelsen ved beslutning fra ejer-/aktionærkredsen udbudt til salg som ejerlejligheder, og dermed formelt overdraget til administration af en nydannet Ejerforening kaldet E/F Søllerød Park.

Der er 349 lejligheder fordelt på 19 blokke. Til hver lejlighed hører et mindre kælderrum. I kældergangene i hver blok er der fælles cykelparkering.

  • Der er en fodboldbane samt legeplads og sandkasser flere steder i parken.
  • Stuelejlighederne har brugsret til terrasse foran indgang og stueterrasse.
  • Ejerne af pizzeria, købmandsforretning, møbelbutik og frisør er også medlemmer af ejerforeningen.

Vedtægter

Du kan downloade vores vedtægter på knappen nedenfor.

Husorden

Du kan downloade vores husorden på knappen nedenfor.

Husorden af 2016 er under opdatering